עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / את בובת הברבי הזו כל אחת תוכל להכין לנסיכה הפרטית שלה

את בובת הברבי הזו כל אחת תוכל להכין לנסיכה הפרטית שלה

תמונה 5הבת שלך חוגגת יום הולדת ומבקשת עוגת ברבי ואת נכנסת ללחץ? אין סיבה, הכנה פשוטה וגם לה יש עוגת ברבי חלומית.

הציוד הנדרש:
– תבנית עגולה בקוטר 24
– קערת פיירקס עמוקה או כזו שמתאימה לתנור בקוטר זהה פלוס מינוס לקוטר העוגה העגולה. אני השתמשתי בקערת זכוכית עבה.
– בובת ברבי
– משטח קרטון קשיח
– צבע מאכל אדום על בסיס ג׳ל
– 3 שקיות זילוף חד פעמיות

מרכיבים:
מתכון כפול לעוגת שוקולד / וניל שאוהבים
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 אינסטנט פודינג וניל
400 גר׳ חמאה בטמפ׳ החדר
800 גר׳ אבקת סוכר ( 8 שקיות )
רבע כוס חלב בטמפ׳ החדר

 תמונה 1

להכנה:
מכינים בלילה לעוגת שוקולד / וניל.
משמנים את קערת הזכוכית ומעבירים חצי מכמות הבלילה לקערה. ממלאים עד ל-3/4 גובה.
את יתרת הבלילה מוזגים לתבנית העגולה מרופדת בעיגול נייר אפייה משומן.
אופים עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
זמן האפייה לעוגה בקערה יהיה ארוך יותר.
מצננים את העוגות ומשחררים מהתבניות. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה של לילה.
למחרת פורסים את העוגות הקפואות לרוחבן כך שנקבל מכל עוגה 3 חלקים.
בעזרת חותכן עוגיות עגול (בדקו שהברבי עוברת דרכו) קורצים בכל אחת מהעוגות במרכזה חור.

 תמונה 3

מקציפים שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל + טיפה אחת מהג׳ל האדום לקרם יציב.
מניחים על גבי בסיס הקרטון עליו אתן בונות את העוגה מעט מהקרם ( רק במרכז בשכבה דקה).
מניחים את חלקה הראשון של העוגה העגולה.
מורחים בקרם בשכבה נדיבה אך כזו שכמות הקרם תספיק לכן לכל שאר השכבות כולל ציפוי העוגה. מניחים מעל את חלקה השני של העוגה ושוב קרם. את חלקה השלישי וקרם ואז מתחילים בהנחת החלקים הרחבים של עוגת הקערה עד שמסיימים עם חלקה הצר. מצפים את כל העוגה בשארית הקרם ומעבירים להקפאה של חצי שעה.
לבינתיים מכינים את קרם החמאה.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את כל כמות החמאה בעוצמה גבוהה עד שהחמאה הופכת לקרם. חשוב להקפיד שהחמאה תיהיה רכה.
מנפים את כל כמות אבקת הסוכר.
מחליפים את וו הגיטרה בבלון הקצפה ומתחילים להקציף את החמאה בדרגה בינונית תוך כדי הוספת חצי כוס אבקת סוכר בכל פעם . אם זה מלכלך עוצרים את פעולת המיקסר , מוסיפים את אבקת הסוכר ומתחילים להפעיל בעוצמה נמוכה ומעלים את המהירות עד שהסוכר נבלע. מידי פעם מוזגים מעט מהחלב על מנת לפתוח קצת את הקרם.
לאחר שכל הסוכר נבלע בחמאה מגבירים את מהירות המיקסר לשיא ומקציפים 5 דק׳ עד שהתערובת תפוחה ולבנה ואוורירית.
מעבירים מעט מהקרם לצד (בערך 3/4 כוס) ולשארית הקרם שנותר מוסיפים טיפה אחת של צבע המאכל האדום – ג׳ל.
מערבבים בעזרת כף או מרית עד שהקרם נצבע אחיד. אם רוצים יותר צבע מלכלכים את הקרם בכל פעם בקיסם טבול בג׳ל
(מוציאים את הקיסם כן?)

מרכיבים:
עוטפים את רגלי הברבי בניילון נצמד עד לאזור שישאר חשוף מהעוגה החוצה.
עוטפים לה גם את השיער בניילון.
מחדירים אותה אל תוך העוגה ומרימים לה את הידיים מעלה שלא תפריע לכן בזמן הזילוף.
מעבירים את קרם החמאה הלבן אל תוך שקית הזילוף.
עכשיו אנסה להיות כמה שיותר ברורה כי תמונה תמחיש את זה הכי טוב.

לגביי צורת הזילוף:
גוזרים משפיץ השקית כלפי מעלה חתך באורך של 2-2.5 ס״מ. גוזרים גם את אזור השפיץ בסביבות ה- 2 מ״מ.
מסובבים את שקית הזילוף ימינה כך שהחתך שעשינו יהיה בצד ימין מתחילים לזלף את תחתית השמלה בתנועות הלוך ושוב. צורת הגזירה תתן את האפקט המיוחד.
את אותה הפעולה עושים גם עם הקרם הורוד. מזלפים כך את כל השמלה עד לאזור המותניים.
מעצבים לברבי את חלקה העליון של השמלה וכמובן לא לשכוח את אזור הגב בעזרת קרם החמאה וצנטר כוכב וכו׳.
מדביקים סוכריות בלבן וורוד בתחתית העוגה ובחלקה העליון של השמלה.
מסירים את הניילון הנצמד מהשיער , קושרים סרט יפה וזהו!
המון בהצלחה
לי לקחו 3 שעות מההתחלה עד לסוף כולל ספונג׳ה רצינית באזור המטבח ;)
טיפ קטן במידה והעוגות נראות לכם מעט יבשות: תכינו סירופ סוכר תצננו ותרטיבו את העוגות בין שכבת הקרם לשניה.
סירופ סוכר: 1 כוס מים , 1 כוס סוכר. להביא לרתיחה להוריד את האש ולבשל 5/6 דק׳.
בהצלחה !!!

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה