עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / מאפה שמש שמרים במילוי בשר

מאפה שמש שמרים במילוי בשר

מאפה שמש שמרים במילוי בשרמאפה שמש שמרים במילוי בשר ובמסגרת שום – הקרניים הם בעצם לחם שום – מאת: קרמשניt

לבצק (יוצאים 2 מאפים) :
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף גדושה מלח
1 ביצה
רבע כוס שמן זית
3 כוסות מים פושרים [ אם כוס המידה שלכם קטנה ואתם רואים שהבצק מצריך עוד מים הוסיפו]

ללוש לבצק אחיד ומבריק.
לשמן מעט בעזרת הידיים לכסות ולהניח להתפחה מלאה כשעה פלוס

בינתיים נכין את המלית בשר :
חצי קילו בשר בקר או כבש או מעורב (אפשר גם עם כבד, וזה כמובן זה יצא פצצה)
2 בצלים קצוצים
מלח
רבע כף פלפל שחור
שן שום כתושה
רבע כף תבלין לכבש או תבלין לקציצות [אפשר לוותר]

במחבת להתחיל לטגן במעט שמן את הבצל והשום עד לשקיפות
להוסיף בשר טחון ותבלינים ולטגן כ-8 דקות רק עד לפירור ושינוי צבעו של הבשר, לקרר מעט.

לתערובת השום :
10 שיני שום כתושות
שמן זית
מלח
אורגנו או שמיר לבחירתכם

לערבב שום ותבלינים ולהוסיף שמן עד לקבלת תערובת משחתית.
כשהבצק תפח נוריד אותו למשטח מקומח ונחלק ל-4
כל 2 ירכיבו שמש, נכדרר ונניח מכוסה למנוחה של 15 דקות.
לאחר מכן נרדד כדור אחד לעובי של חצי סנטימטר בקוטר של 30-32 ונניח בתבנית עגולה או בתבנית של התנור במרכז
נסמן את האמצע ונמלא אותו בתערובת הבשר גם לגובה.
נשאיר מסגרת ונמרח מסביב למסגרת את תערובת השום (כמו בתמונה)
נרדד כדור נוסף לאותו קוטר ונכסה. נהדק מסביב לבשר טוב טוב ונתחיל לחתוך לשמש קרניים. (כמו בתמונה)
כל קרן שמש נסובב חצי סיבוב .
נמרח על הכל ביצה טרופה ורק במרכז מעל הבשר נפזר שומשום
נניח להתפחה של 15 דקות ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות.

שתפו אותנו איך יצא לכן : )

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה