עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / מתכון: ארטישוק ממולא בבשר בקר טחון

מתכון: ארטישוק ממולא בבשר בקר טחון

מאת: מטבח אומנותי – נינו בן דוד

ארטישוק ממולא בשר
החומרים-

שקית ארטישוק קפוא {אין צורך בהכל מספיק חצי מהכמות לארוחה משפחתית}

למילוי-
חצי קילו בשר בקר טחון מעט שומני
2 בצלים קצוצים+5 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס.
מעט תבלין כוסברה טחונה יבשה
פפריקה מתוקה
מלח
ומעט פטרוזליה קצוצה
לערבב הכל היטב לשפר תבלון בעת הצורך

לקחת חופן מתערובת הבקר ולהכין ממש כדור למלא את הארטישוק ולהדק.

לטרוף ביצה אחת לטבול ביצה בצד של הבשר הטחון ואח"כ בפירורי לחם.

לטגן קלות ולהניח בצד.

לרוטב-

1 בצל קצוץ לטגן עד הזהבה{בסיר רחב}
להוסיף 300 גרם אפונה קפואה
לערבב ולתבלן עם-
כף וחצי מרק עוף
פפריקה אדומה
כורכום
כמון
ומעט מלח{בגלל שיש כבר אבקת מרק}
לערבב הכל ולהוסיף 2 כוסות מים

להוסיף את הארטישוק הממולאים שהתחתית כלפי מטה,
לסדר יפה בסיר.
לבשל בערך 50 דקות עד הסמכת הרוטב.
לקצוץ פטרוזליה מעל ולהוריד מהאש.

לבריאות!

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה