עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / חלות לשבת – מתכון

חלות לשבת – מתכון

 

 מאת: נינו בן דוד – מטבח אומנותי

חלה לשבתחומרים:

קילו ו-800 גרם קמח לבן מנופה
1 שקית (50 גרם) שמרים טריים
3/4 כוס סוכר (לאוהבי חלה מתוקה מאד אז כוס אחת של סוכר.לפי כוס מדידה)
2 ביצים
5 כוסות של מים פושרים
1 כוס שמן
2 כפות מלח
2 כפיות סוכר

 

למריחה על החלות-

2 חלמונים עם כפית סוכר ומעט מים

שומשום, ופרג לקישוט

אופן ההכנה

שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים.
מוסיפים את המים,הסוכר והביצים תוך כדי לישה. להוסיף את המלח ולשים 10-12 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק. להוסיף את השמן, לערבל עוד 2 דקות הבצק צריך להיות מבריק אבל לא דביק.

לשמן את פני הבצק במעט שמן, להכניס לשקית ניילון גדולה ,לסגור בצורה רופפת להניח שוב בקערת הלישה{לנקות אותה לפני), מניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו משהו כמו שעה לפחות.
מורידים את נפח הבצק מכסים שוב עם הניילון ושמים לתפיחה נוספת של חצי שעה .
בקטע הזה עושים את מצוות ההפרשה ונוטלים חתיכה מהבצק שמים בנייר כסף ושורפים{או יש הנוהגים לשים ב 2 שקיות ניילון ולזרוק לפח}.מברכים ומבקשים את כל מה שבליבכם .
לשמן את הידיים ולהקפיד לעבוד עם ידיים ומשטח משומן.
מחלקים את הבצק לכדורים רצויים{או גדולים או קטנים תלוי כמה חלות ואיזה גודל חלות רוצים} .
לרדד כל כדור ולגלגל{החלה יוצאת כך יותר אוורירית ולא דחוסה}.את הגליל לפתוח בעזרת כפות הידיים (ממש למתוח אותם) כך מתקבלת רצועת בצק גדולה. המשיכו עם שאר הכדורים.

מעבירים את החלה המעוצבת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח שלה.

מברישים בביצה טרופה . מפזרים שומשום ופרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית).
בינתיים להתענג מהריח שמתפשט בכל הבית ומכניס אותנו כבר לאווירת החג

בתיאבון!

 

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה