עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / מתכון: לחם ממולא בבשר

מתכון: לחם ממולא בבשר

בצק ללחם/לחמניות

קילו קמח מנופה

חצי כוס שמן

סוכר לפי הטעם(אני אוהבת חלה עם כוס סוכר)

כף מלח או יותר …

2 כפות שמרים יבשים

2 וחצי כוסות מים .

ואם רוצים לעשות בצק עם ביצים,אז 2 ביצים ולהפחית מים לכוס וחצי.

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים חוץ מהמלח אותו נשים בסוף ,כי השמרים והמלח לא חברים טובים ובמקרה שנפגשים יש מצב טוב שהבצק לא יתפח.

לקראת אמצע הלישה מוסיפים מלח ולשים ממש טוב.

הבצק צריך להיות רך ודביק, ממש מעט ברמה שנתלש מהידיים ולא נתקע על האצבעות.

מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח.

ברגע שתפח מוציאים את כל האנרגיות בבצק באגרופים!!!! ומורידים את האוויר ,לשים טוב ומתחילים לעשות לחמניות או לחם ..

ממולא בבשר:

חצי קילו/או קילו בשר טחון

פטרוזיליה כוס וחצי קצוצה דק( אפשר להוסיף כרפס קצוץ ונענע…)

בצל גדול קצוץ דק

שום כתוש למי שאוהב

חצי כוס צנוברים קלויים.

כפית מלח

כפית שטוחה פלפל

רבע כפית אגוז מוסקט / או חצי כפית ראס אל חנות (תבלין מרוקאי , להשיג בחניות תבלינים)

חצי כוס שקדים טחונים בסוף הטיגון , בזמן הוספת התבלינים. (שקדים זאת המחלה שלי !! בכל מקום, הם נמצאים ומשדרגים:)

אופן ההכנה:

מטגנים בצל עד שקיפות ,מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואז את הבשר וממש לוחצים עם מזלג שלא יישארו גושים. מטגנים טוב. בסוף הטיגון אחרי שהבשר מוכן מוסיפים את  המלח, פלפל  ואגוז מוסקט ומוסיפים  את הצנוברים .(ובמקרה שלי חצי כוס שקדים טחונים)

נותנים לבשר להתקרר טוב, טוב ואז כשהלחם תפח , מורידים למשטח מוציאים אוויר ומתחילים למלא את הלחמניות. לוקחים חתיכת בצק ועל משטח ממש מעט מקומח פותחים עם מערוך לעיגול וממלאים אותו בהרבה בשר ואז סוגרים לעיגול ,מניחים על החלק הפתוח אחרי שהידקנו אותו טוב.

מורחים חלמון שמעורבב עם נס קפה וכפית דבש. אפשר גם בלי דבש רק נס קפה וחלמונים. אפשר לשים שומשום או פרג או שקדים מעל בשביל היופי , כבר אמרנו שיש אהבה לשקדים..

 1622692_779070572123015_804457865_n

לכל שאלה או טעימה לייזה תובל www.ltuval.co.il

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה