עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / מתכון לחריימה עם נסיכת הנילוס

מתכון לחריימה עם נסיכת הנילוס

photo (1)חריימה עם נסיכת הנילוס – המתכון מאת: מיכל יאיר
פשוט ללקק את האצבעות ורצוי אחרי שטבלנו חלה ברוטב

מצרכים:
דג נסיכת הנילוס פרוס (כ-8 חתיכות)
חבילת כוסברא
2 פלפלים ירוקים חריפים
4 עגבניות
1 ראש שום

תבלינים:
פפריקה מתוקה בשמן (מרוקאית – מגיע מוכן)
מעט כמון (כפית שטוחה – עפ"י הטעם)
1 כף תבלין מוכן לדגי חריימה
1-2 כפות אבקת מרק עוף
1-2 כפות של רסק עגבניות
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
1.) להשרות את הדג בלימון + מלח למשך כחצי שעה, ולאחר מכן לשטוף.
2.) פורסים את העגבניות לטבעות, פורסים את שיני השום לחצאים, פורסים את
הפלפל הירוק לחצאים (מטבלים על פי הטעם)
3.) בסיר (יש סיר מסורתי מיוחד לדגים, אך ניתן גם בסיר יחסית רחב ) – מסדרים בשכבות
שכבה ראשונה – עגבניות, כוסברא, שיני השום והפלפל (ירוק/אדום), ומניחים את ה"נסיכה"
מעליהם. מעל ה"נסיכה" מניחים שכבה נוספת כמו הראשונה.
יוצקים כ-1/4 מכמות הסיר מים ומתחילים את הבישול על אש קטנה.

תבלון: בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים עם חצי כוס מים – ושופכים על הדג.
נותנים לזה פעם אחת לרתוח וממשיכים את הבישול על אש קטנה – למשך כשעה
תוך כדי הבישול נותנים את הערבוב המרוקאי המסורתי – שזה אומר מחזיקים את הסיר
בידיות ובתנועה מעגלית איטית – מערבבים.

photo

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה