עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / מתכון לעוגת מוס תות בננה

מתכון לעוגת מוס תות בננה

ממש לקראת סיום עונת התותים ועם כניסת הבננות לשיא הקטיף, מביא השף קונדיטור חמודי עטיה מקונדיטוריית 'טורטה' שבעכו מתכון אישי ומיוחד לעוגת תות בננה שהיא גם עוגת הדגל של הקונדיטוריה.

עוגת מוס תות בננה צילום: דרור כץ

עוגת מוס תות בננה צילום: דרור כץ

מצרכים:
רינג בקוטר 22 או 2 תבניות אינגליש קייק.
10 ביסקוויטים מרוסקים
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן
2 חלמונים
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים
250 גרם שמנת מתוקה (מיכל אחד)
5 תותים יפים
2 בננות

אופן ההכנה:
מרפדים את הרינג או התבניות בשברי הביסקוויטים.
הכנת המוס: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן עם שמנת. לאחר ההמסה, מצננים מעט ומוסיפים את החלמונים ומערבבים. בקערה אחרת מכניסים את המים והג'לטין מערבבים עד העלמות הנוזל וקבלת חומר צמיגי וממיסים במיקרו. יש להימנע מחימום יתר!

מקציפים את השמנת לפסגה רכה- שלא תהיה יציבה מדי. טוחנים במג'ימיקס את התותים והבננות, מערבבים את המיקס פירות והג'לטין המומס לתוך השמנת והשוקולד. לאחר מכן, מקפלים את כל התערובת עם השמנת המוקצפת, מוזגים לתבנית המרופדת ביסקוויטים ומכניסים למקפיא ל4 שעות לפחות.
מוציאים את הרינג, מסדרים תותים ובננות לקישוט. מומלץ להוסיף קצפת בצד בהגשה.
בתאבון!

כתובת: קונדיטוריה ובית קפה טורטה רחוב יהושפט 22 עכו
טלפון: 054-7806444
לדף הפייסבוק: טורטה

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה