עמוד ראשי / כללי / נשיקות לחם ממולאות בגבינה וביצה.

נשיקות לחם ממולאות בגבינה וביצה.

מה עושים עם הקצוות של הלחם ? נשיקות לחם ממולאות !

ארוחה מהירה שאפשר להכין עם הילדים אבל מתאימה גם לילדים ברוחם :)
נשיקות לחם ממולאות

נשיקות לחם ממולאות

מספר פעמים בשבוע אני נתקל במצב שנשארו לי שתי הקצוות של הלחם. נשיקות מעוגלות כאלו שאי אפשר להכין מהם סנדוויץ ואין כל כך מה לעשות איתן. לפעמים, הקצוות-נשיקות האלה, דקות כמו פרוסה קטנה אז אני סתם מנגב עם זה קצת גבינה לבנה או מורח חמאה אבל לפעמים נשארים עם נשיקות ממש גדולות ואני לא אוהב לזרוק לחם טרי שאפשר עוד להשתמש בו אז אין ברירה אלא להיות יצירתיים ולמלא אותן בכל טוב.

אופן ההכנה: מוציאים את החלק הלבן והרך מהקצוות של הלחם, אפשר להשתמש בו לקציצות למשל אם מתכננים ארוחה אחרת. מורחים את קצוות הלחם (החלק הפנימי) בממרח טעים – אפשר חמאה מתובלנת, ממרח טבעוני, גבינת שמנת או מה שיש בבית בעצם. מפזרים גבינה מלוחה מגורדת וגם כאן אפשר להשתמש במה שאוהבים ואפילו לשלב מספר גבינות. עושים גומה קטנה עם האצבעות ושופכים פנימה את החלמון הצהוב וחלק מהחלבון (אם נשאר מקום). מפזרים קצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומכניסים לטוסטר אובן לכעשר דקות. המנה מוכנה כאשר הלחם מקבל צבע זהוב-חום יפה והחלמון עשוי ע"פ טעמכם. אני אוהב להשאיר אותו מעט רך כי הוא נספג בלחם ומתערבב עם הגבינה – זה ממש טעים ככה. מגישים עם ירקות טריים וזיתים.

נשיקות לחם ממולאות גבינה וביצה

נשיקות לחם עם גבינה וביצה

אין גבול לדברים שאפשר למלא והכל תלוי במה שיש בבית ובשעה ביום – ארוחת בוקר, צהריים או ערב. ניתן למלא ברוטב פיצה עם זיתים וגבינה, אפשר בשר טחון עם ירקות, אפשר רוטב שמנת פטריות עם פרמזן מלמעלה. אוהבי המתוק יכולים למלא בקוביות של פירות ודבש או סילאן. אופציה נוספת- ממרח נוטלה, פרוסות בננה וקינמון – כיד הדמיון הטובה עליכם.

צפו באופן ההכנה והמצרכים בסרטון הוידאו המצורף.

המתכון מאת: המטבחון של ירון.

אהבתם את המתכון ? שתפו עם המשפחה והחברים.

שיהיה בתאבון.

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה