עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / נשנושי מילפיי / קרמשניט

נשנושי מילפיי / קרמשניט

קרמשניט2נשנושי מילפיי / קרמשניט

נינו בן דוד ממשיכה לפנק אותנו במתכונים מגרים וטעימים.

בצק העלים אפוי כאן בצורה שונה ממה שמקובל…מה שנותן לו קריספיות וטעם של בצק מקורמל.
וכמובן בשביל השדרוג המעניין, עשיתי משהו אחר, הפכתי את המאפה והנחתי אותו על הצד, יצא יפה לא??

למתכון
קילו בצק עלים מופשר (עדיפות לבצק עלים עם חמאה)
אבקת -סוכר

אופן ההכנה
לרדד את הבצק מעט רק בכדי לישר, לחתוך לאורך רצועות בצק בעובי של כ-6 ס"מ (ממש צורות מלבניות ושוות).
להניח לפחות 6 חתיכות בצק בכל אפייה על תבנית מרובעת וגדולה של התנור (ככה זה נכנס אצלי בכל אופן).
לזרות מעל אבקת סוכר, להניח נייר אפייה על כל רצועות הבצק ושוב תבנית אפייה הזהה בגודלה לזו שמתחת (ממש כמו סנדוויץ' בצק העלים צריך להיות בין שתי התבניות).
לאפות בחום גבוה, 200 מעלות, במשך חצי שעה בערך עדיף לבדוק אחרי 20 דקות אפייה ולראות שהם לא נשרפים כי בזמן האפייה הסוכר עוטף את הבצק ומקרמל אותו.
כשהצבע זהוב מספיק מוציאים מהתנור ומשחררים מהתבנית ושוב אופים את חתיכות הבצק האחרות באותה שיטה. לצנן.

לקרם
1 מיכל של קצפת צמחית 400 מ"ל
1 פודינג וניל

במקרה והקצפת מתוקה לא להוסיף סוכר.
להקציף לקצף יציב קצפת ופודינג .לשים בשקיות זילוף עם צמטר בצורת כוכב מספר 14.
לזלף על שכבת בצק אחת להניח שוב בצק אבל עם הגב – הצד הישר כלפי מעלה ושוב קרם ולסיים עם בצק עם הצד הישר מעל – שיהיה לנו קינוח ישר ללא גבנונים מלמעלה (3 שכבות בצק וביניהם 2 שכבות קרם)

פה בקטע הזה התפרעתי : ) הפכתי על הצד ופשוט סיימתי בזילוף מעל כדי לתת סיומת יפה והנחתי כמה פירות וגם בזקתי אבקת סוכר בצדדים. בכדי להעשיר את הקינוח בטעמו לזלף קרם פטיסייר. קינוח קל ופשוט שנראה כקינוח גורמה על הצלחת.

קרמשניט

 

 

 

 

 

 

 

 

לבריאות.

לדף הפייסבוק של נינו בן דוד: מטבח אומנותי

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה