עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / על פסטה ברוטב במבה שמנת שמעתן?

על פסטה ברוטב במבה שמנת שמעתן?

פסטה ברוטב שמנת במבהפסטה ברוטב במבה שמנת.

לפעמים לילד/ה שבך קופץ רעיון לראש להכין משהו טעים ומצחיק ומוזר שלא אוכלים כל יום – אפשר להגיד לא לילד ??

הרוטב מתאים לכל סוג של פסטה – תשתמשו במה שאתם אוהבים – פנה, פרפדלה, ספגטי – אפילו פתיתים.

המרכיבים:
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 מיכל שמנת לבישול לפי בחירתכם 15% או 38%
1 חבילה קטנה של במבה

לתיבלון: מעט מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואפשר מעט מוסקט.

מועכים את הבמבה עם מזלג עד שמתקבלת אבקת במבה, לא נורא אם נשארות חתיכות קטנות, זה יימס בשמנת. אפשר לעשות את זה בבלנדר אבל בפולסים קצרים שלא יתחמם ויהפוך למשחה.
מטגנים את הבצל והשום בסיר עם מעט שמן עד ריכוך. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. מביאים כמעט עד לרתיחה. מוסיפים את אבקת הבמבה אל השמנת תוך כדי ערבוב.

מבשלים מספר דקות על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך. מסננים את הפסטה ומייד מעבירים לצלחת הגשה. יוצקים את רוטב הבמבה שמנת על הפסטה בכמות נדיבה ומגישים מייד.

אפשר להחליף את הבמבה עם כף של ממרח בוטנים לא מתוק.
לא שוטפים פסטה במים אם מתכוונים לאכול מייד – הרוטב לא ייתפס.
לא מוסיפים שמן למים של פסטה – הרוטב לא ייתפס.

צפו בסרטון המראה איך להכין פסטה ברוטב במבה שמנת – בתאבון.

המתכון מאת: המטבחון של ירון.

אהבתם את המתכון ? שתפו עם המשפחה והחברים.

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה