עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / קציצות סולת – קובה סולת עם פירה ברוטב סלק ועגבניות

קציצות סולת – קובה סולת עם פירה ברוטב סלק ועגבניות

קובה בסלקקציצות סולת \ קובה סולת עם פירה ברוטב סלק ועגבניות. אפשר אותו דבר בדיוק עם בשר טחון מתובלן
מאת: המטבחון של ירון : )

מתכון ל 8 קציצות קובה גדולות:
2\1 קילו קמח סולת (סמולינה)
2-3 כפות שמן (לא זית)
2\1 כפית מלח.
מים עד שמקבלים בצק ללא פירורי סולת – לא בצק יבש מידי ולא רטוב מידי. מניחים בצד לחצי שעה כדי שיספוג נוזלים.

 

המצרכים לרוטב הסלק:
2 סלקים גדולים מגורדים גס.
1 בצל גדול.
3-4 שיני שום.
קופסא קטנה של רסק עגבניות מומס במים. אפשר לטרוח ולהכין רוטב עגבניות כמו לפסטה או דגים.

תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון, מעט סוכר.
למילוי: פירה תפוחי אדמה עם תערובת תבלינים \ בשר טחון מתובלן.

שלבים בהכנת הקובה

מכינים את הרוטב: מאדים קלות את הבצל והשום בסיר עמוק. אחרי מספר דקות מוסיפים את הסלק וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד שתי דקות. מוסיפים שום כתוש ואת התבלינים שהכנתם מראש וממשיכים לבשל. לאחר כ 5 דקות בישול, יש להוסיף את רסק העגבניות והמים. מערבבים היטב. צריך מים בערך פי 2 מגובה הסלק כדי שיכסו את הקציצות.

מכינים את קציצות הסולת – קובות: מחלקים מהבצק כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג. מחלקים גם את הפירה \ הבשר טחון לכדורים – קטנים במעט מכדורי הבצק. שמים כדור בצק על כף היד ובעזרת אצבעות היד השנייה משטחים לצורת דיסק – רצוי שהידיים יהיו רטובות כדי שהבצק לא ידבק אליהן. צריך לשטח את הבצק לגודל שיתאים לכמות המילוי ויהיה אפשר לסגור ללא בעיות – לא לשים יותר מידי מילוי. שמים את המילוי בדיוק במרכז הבצק וסוגרים היטב מארבע קצוות. מגלגלים בין כפות הידיים עד שהקציצה מקבלת צורת כדור.

מכינים את התבשיל: כשרוטב הסלק והעגבניות רותח, מנמיכים מעט את החום לטמפ' בינונית ומתחילים להוסיף את קציצות הסולת. מיד כשמוסיפים קציצה לסיר, מכסים אותה ברוטב כדי שתצבע יפה מכל הצדדים. מבשלים כרבע שעה עד עשרים דקות והמנה מוכנה. תטעמו אחד ותראו אם זה מוכן.

מגישים עם הרבה רוטב – גם מהנוזל וגם מהסלק וכמובן לימון.

ולמי שרוצה לראות את כל השלבים הנה סרטון:

המתכון מאת: המטבחון של ירון.

אהבתם את המתכון ? שתפו עם המשפחה והחברים.

שיהיה בתאבון.

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה