עמוד ראשי / מתכונים ותזונה / קציצות פירה ומצות משלושה מרכיבים

קציצות פירה ומצות משלושה מרכיבים

קציצות פירה ומצות, פשוטות וקלות משלושה מרכיבים בלבד.

אין כל כך מה לאכול בפסח ובכל יום צריך להמציא משהו אחר שיהיה משביע ולא משעמם. הקציצות האלה פותרות את הבעיה ואפשר לקחת אותן לכל כיוון שרוצים מבחינת תוספות.

המצרכים הדרושים:

קציצות פירה ומצות

קציצות פירה ומצות

שני תפוחי אדמה גדולים, מבושלים ומעוכים לפירה
שתי מצות שבורות לחלקים קטנים או 2-3 כפות קמח מצה
שתי ביצים גדולות
חצי כוס תוספות שונות

אופן ההכנה:

מרסקים את המצות ומערבבים ביחד עם שתי ביצים. ממתינים מספר דקות כדי שהמצות יספגו חלק מהביצים ויתרככו. מוסיפים את הפירה לתערובת המצות ומערבבים היטב. ניתן בשלב הזה להוסיף כל מיני תוספות – לפי טעמכם, מה שיש בבית ואו השעה ביום שמכינים את זה – בבוקר אפשר להוסיף גבינה צהובה מגוררת או מלוחה, כל גבינה שאין בה הרבה נוזלים. בצהריים אפשר להוסיף קצת בשר טחון (שבושל כבר) ובשעות אחה"צ ערב ניתן להוסיף ירקות מוקפצים, פטריות, גזר ואפונה, תירס ובעצם כל מה שרוצים. בכל מקרה – מערבבים היטב ושוב ממתינים שתי דקות כדי שהנוזלים יספגו. במידה ומוסיפים ירקות לתערובת, רצוי לשמור על חתיכות קטנות ואחידות כדי שהקציצות לא יתפרקו.

מחממים מחבת עם מעט שמן או חמאה על אש בינונית. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות מהתערובת. אם רואים שהתערובת מתפרקת ואינה שומרת על צורה של קציצה, זה אומר שהיא יבשה מידי וצריך להוסיף מעט נוזלים – אם התערובת נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד קצת קמח מצה. מטגנים את הקציצות בסבלנות משני הצדדים עד שהן מקבלות צבע חום-זהב יפה.

הקציצות טעימות כשהן חמות עם רוטב כלשהו או מטבל אבל גם קרות מהמקרר כנישנוש.

צפו בשלבי ההכנה בסרטון הוידאו המצורף:

שיהיה בהצלחה ובתאבון.

אהבתם את המתכון ? שתפו עם חברים ומשפחה.

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

גלול למעלה