עמוד ראשי / הריון ולידה / דימוי הגוף בעקבות ההיריון

דימוי הגוף בעקבות ההיריון

מתיחת בטן לאחר לידהדימוי הגוף בעקבות ההיריון – המחיר שאנו משלמות והדרכים לקבל את השינוי

תקופת ההיריון והלידה מביאה אתה שינוי משמעותי בחיי האישה. כחלק ממכלול השינויים הצפויים, גם הגוף משתנה. כיצד הלידה משפיעה על דימוי הגוף וכיצד את יכולה ללמוד לאהוב ולקבל את עצמך החדשה?

שינויים גופניים בעקבות הריון ולידה
במהלך ההיריון הגוף שלנו עובר שינויים שונים פיזיים והורמונליים, ולאחר הלידה המצב אינו אוטומטית חוזר לקדמותו. שינויים אלו כוללים: עלייה במשקל (בממוצע 10 קילוגרם לקראת סוף ההיריון), שינויים בפיגמנטציה אשר באים לידי ביטוי בכתמים על העור, נשירת שיער או צמיחת שיער חדש במקומות שונים בגוף, בצקות או דליות ברגליים, שינויים במצבי רוח ועוד. כמו כן, בעקבות הלידה איבר המין של האישה מתרחב ופעמים רבות גם מתפתחים טחורים. מרבית תופעות אלו הן זמניות וחולפות מספר חודשים לאחר הלידה. אחד האתגרים הוא כיצד "להיפטר" מהמשקל העודף, שבחלקו נשאר גם אחרי הלידה. הבטן הגדולה שעוררה בך גאווה במהלך ההיריון, נשארת כעת מדולדלת ולא בקלות חוזרת להיות שטוחה כמו בעבר. גם עודפי השומן באזור האגן לא ממהרים לרדת. השדיים משנים את ייעודם, מאיבר שפעם היה מקושר למיניות לאיבר שאחראי על הנקת התינוק.

בעקבות שינויים אלו, נשים רבות מרגישות אחרי הלידה פחות "מושכות" או פחות "מיניות". לא רק שהגוף משתנה, אלא גם שמרבית האנרגיה ותשומת הלב מופנים לטיפול בתינוק. בין החלפת חיתולים להנקות את בעיקר רוצה לנוח ופחות משקיעה בעצמך או בקשרים מיניים. גם מצב זה הוא לרוב זמני.

האם אפשר לחזור לגזרה הקודמת?
החודשים הראשונים לאחר הלידה מוקדשים להתאוששות מהלידה ולטיפול בתינוק. בהמשך, את יכולה להתחיל להשקיע בהורדת הקילוגרמים המיותרים. יש נשים שבוחרות בניתוח מתיחת בטן. אפשרות נוספת היא שילוב של פעילות גופנית ותזונה נכונה. החזרה לפעילות גופנית צריכה להיות הדרגתית, והפעילות תכלול עבודה על חיזוק שרירי בטן ושרירי רצפת האגן. ניתן להירשם לשיעורי יוגה או פילאטיס המיועדים לנשים לאחר לידה. התרגול בליווי מקצועי יסייע לך לחזק ולהגמיש את הגוף ולחזור לאיזון לאחר הלידה. יתכן ובכל מקרה, הגוף שלך לא יחזור להיות בדיוק כפי שהיה לפני ההיריון.

דרכים ללמוד לקבל את השינוי
דימוי גוף מתבסס לא רק על מראה חיצוני "אובייקטיבי" אלא על הצורה שבה את תופסת את עצמך. להיות "מושכת" זה במידה רבה מה שאת מקרינה ומשדרת לסביבה. כך שהכל מתחיל מהראש. השאלה המרכזית היא: האם את עדיין אוהבת את הגוף שלך, למרות שהוא השתנה? כחלק מהאימהות, אנחנו לומדות מהי אהבה ללא תנאי. אנחנו חשות זאת כלפי התינוק, אך האם אנחנו מסוגלות גם לאהוב באותה צורה את עצמינו?

ללא ספק, התרבות המערבית מקשה עלינו לאהוב ולקבל את הגוף שלנו כפי שהוא. בכל מקום את מוקפת בפרסומות שמשדרות לך שאישה מושכת צריכה להיות צעירה וחטובה. בתרבויות שונות מהעבר, האישה הבוגרת זכתה להערכה ולתפקיד משמעותי בחברה, וגם היופי של האישה "המלאה" היה מוערך. כאימא, את נמצאת כעת בשלב אחר בחיים. שלב זה כולל "מתנות" ואיכויות אחרות- יותר בגרות, יותר עומק, יותר יכולת להכיל, יותר ניסיון חיים ועוד. את כבר לא אותה אישה שהיית לפני ההיריון ולכן טבעי שגם הגוף שלך משנה ולא חוזר להיות כפי שהיה. תחילה, עליך לקבל את השינויים באהבה. בהמשך, את יכולה לבדוק כיצד את יכולה לפנק את עצמך או להשקיע בעצמך גם שתרגישי טוב יותר. תובנה חשובה היא שקבלה יכולה להוביל גם לשינוי.

אתגר מרכזי לאחר הלידה, היא להתחבר מחדש למיניות וללמוד לשלב את היותך אישה מינית יחד עם היותך אימא. לפעמים זה קורה מעצמו, ולפעמים נדרשת החלטה להפנות אנרגיה לכיוון זה. בכל מקרה, חשוב שלא תשפטי את עצמך ותישארי מחוברת לאמת שלך.

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

גלול למעלה
דילוג לתוכן