עמוד ראשי / הריון ולידה / כיצד להביא ילד לעולם באמצעות הורות משותפת

כיצד להביא ילד לעולם באמצעות הורות משותפת

הורות משותפתהמבנה המסורתי של המשפחה, הכולל אם, אב וילדים, הוא כבר מזמן אינו המבנה היחיד המקובל בחברה המערבית. מגמת השינוי הליברלי בעולם קודם כל משפיעה על הפן האישי האינדיבידואלי, כאשר הקמת משפחה היא חלק חשוב בו. כמובן שהדרך לשוויון של משפחות חדשות עוד ארוכה, אך משפחות אלטרנטיביות מכל הסוגים הן כבר אינן מחזה נדיר בחברה המודרנית. בבסיס הקמתה של משפחה חדשה עומדת האמונה כי לכל אדם יש זכות להקים משפחה ולהביא ילדים לעולם. כך נפתחו מסלולים אלטרנטיביים של הורות, בהם כל אחד יכול להשתמש כדי להגשים את החלום.

משפחות אלטרנטיביות מתחלקות בעיקרון לשלושה סוגים- משפחה יחידנית, שיכולה להיות תוצאה של בחירה מודעת להביא לבד ילד לעולם, או של פירוק משפחה קיימת. משפחה חד מינית של זוגות לסביות או הומואים ומשפחות של הורות משותפת. הורות משותפת בהגדרתה היא החלטה של אשה וגבר שאינם מקיימים קשר זוגי להביא יחדיו ילד לעולם. ישנם סוגים שונים של אנשים שבוחרים בהקמת משפחה באמצעות הורות משותפת- רווקים ורווקות שלא מצאו בני זוג אך עדיין רוצים ילדים, לסביות שלא רוצות לפנות לבנק הזרע, הומואים שאינם מעוניינים במסלול פונדקאות ועוד. הורות משותפת הופכת להיות נפוצה יותר ויותר בשנים האחרונות, בשל יתרונותיה הרבים.

הורות משותפת- לבד וגם ביחד

היתרון הגדול של הורות משותפת על פני הורות אחרת מסוג שונה הוא שמדובר על תא משפחתי משותף. הורות יחידנית יכולה להיות מצוינת עבור חלק מהאנשים, אך עבור חלק גדול מהם מדובר במצב קשה עד בלתי אפשרי. לעיתים מבחינה מנטלית, לעיתים מבחינה כלכלית ולעיתים משתי הסיבות. עבורם הורות משותפת היא הפתרון הקלאסי. כאשר מחליטים להביא ילד לעולם באמצעות הורות משותפת, הדבר הראשון שיש לעשות הוא להתחיל לחפש שותף להורות. אמנם יש מצבים בהם ניתן להכיר אנשים מפה לאוזן, אך הדרך הטובה ביותר למציאת שותף להורות היא דרך האינטרנט באתר הכרויות להורות משותפת.

בחירת שותף להורות היא אינה משימה פשוטה. בין שני שותפים כאלו צריכה להיות התאמה רחבה מכל הבחינות וגם להתפתח קשר חברי וקרוב ולכן מדובר בתהליך שיכול לקחת זמן. לאחר מציאת השותף המתאים ניתן לצאת לדרך ויש לטפל בשני מישורים במקביל- התהליך הפיזיולוגי, שכולל בדרך כלל טיפולי הפריה של האישה באמצעות זרעו של הגבר ופן המשפטי, שכולל עריכת הסכם הורות משותפת מסודר.

הסכם הורות משותפת הוא דבר הכרחי על מנת להתקדם בתהליך. זהו למעשה החוזה שמעגן בתוכו את כל ההסכמות שהגיעו אליהם שני השותפים להורות ויהווה את הבסיס לגידולו של הילד המשותף. הסכם זה נערך על ידי עורך דין ולענייני משפחה ויש להגיש אותו לאישורו של בית דין בהתאם. בהסכם הורות משותפת חשוב לכלול מספר נקודות מפתח- אופן חלוקת האחריות בין ההורים, סוג המשמורת עליו הוסכם, מה יהיה שם משפחתו של הילד ומה תהיה המסגרת החינוכית בה הוסכם שיגדל. בנוסף, ניתן לכלול בהסכם כל מה שעולה על דעת שני ההורים ושחשוב להם לשמר אותו. במקרה ורוצים לערוך שינויים בהסכם זה במהלך החיים, זה חייב כמובן להיעשות בהסכמת שני הצדדים ובצורה מסוגרת וחוקית.

כאשר בוחרים בהורות משותפת, חשוב להכיר את המידע הבסיסי הנ"ל ולהבין את משמעות האחריות המשותפת שתימשך למעשה לנצח. לאחר הבנה זו- כדאי לצאת לדרך ולהתחיל בתהליך ולהתמודד עם כל אתרגרי ההורות הצפויים.

השאר תגובה

האימייל שלך לא יפורסם.

גלול למעלה
דילוג לתוכן