ריכזנו עבורכן את כל השאלות ששאלתן בנוגע ל שינה תינוקות – תודה לויקי ומירב – יועצות שינה מבית נומה על התשובות:
מירב- 050-8765400 ויקי- 054-6620175
דף הפייסבוק: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
1.) שאלה: Ortal Hazan היי ויקי, הבן שלי בן חצי שנה יש לו הרגל שינה קבוע של אמבטיה בקבוק ולישון, הבעיה היא שהוא מתעורר הרבה פעמים בלילה ולא לאוכל, כשאני מרימה אותו הוא נרגע ונרדם לי בידיים אבל כל פעם שאני מניחה אותו הוא מתעורר שוב…מה עושים יש הסבר לתופעה הזאת ??
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
היי אורטל, Ortal Hazan – דבר ראשון תני לי "לנחם" אותך, התופעה הזו מוכרת מאד ואופיינית לילדים שעדיין לא יודעים להרדים את עצמם לבד ונזקקים לעזרת הוריהם. חשוב להבין כי לרוב הירדמות עצמאית אינה מתפתחת באופן ספונטני אלא בעזרת ההורים. הגיל של בנך הוא בדיוק הזמן להתחיל בלימוד. בד"כ בגיל הזה כבר עברנו את כאבי הבטן והגזים (ברוך השם ) והילד כבר הסתגל אל העולם. בנוסף מגיל חמישה חודשים רמת המלטונין,הורמון השינה,מגיעה לרמה מספקת ע"מ לאפשר שינה למשך לילה שלם ולהירדמות עצמאית. חשוב שתביני כי ברגע שהילד שלך נרדם בתחילת הלילה או באמצע הלילה בצורה מסוימת, במקרה שלך בנדנוד על הידיים, הוא מצפה להמשיך את השינה שלו בדיוק באותה הדרך ובאותו המקום…על הידיים שלך…הוא לא מבין מדוע ברגע אחד הוא נמצא על אמא ובשני מוצא את עצמו במיטה. מה שעלייך לעשות הוא ללמד אותו להירדם לבד במיטה שלו גם בתחילת הלילה וגם במהלך הלילה. זה נהדר שאת כבר עושה לו טקס שינה קבוע בכל לילה ומה שנותר כעת הוא ללמד הירדמות עצמאית. מיד בסיום טקס השינה הכניסי אותו למיטתו ואמרי לו לילה טוב. בהתחלה שבי צמוד למיטתו והרגיעי בכל פעם כשבוכה. אל תתפתי להרים אותו ולהרדימו על הידיים בנדוד שכן הוא יצפה לכך גם במהלך הלילה. נהגי כך בכל יקיצה גם במהלך הלילה. כעבור כמה לילות וברגע שתחושי שההתנגדות שלו פוחתת, הרחיקי את הכיסא ממיטתו. בשלב האחרון צאי לגמרי מהחדר בכל הרדמה וחזרי רק כאשר הוא בוכה ע"מ להרגיעו. דאגי שההירדמות הסופית תעשה ללא מגע ושאת לא נמצאת בחדר. התמדה ועקביות תביא ללמידה והמיוחלת.
בהצלחה, ויקי
———————————————————————————————————————————————————————-
2.) שאלה: Netali Nazginov היי ויקי, הבת שלי בת שנה וארבע וכל פעם שמתעוררת בלילה לא מוכנה להישאר במיטה שלה אלה רק לעבור אלינו למיטה עד הבוקר, מלבד זאת היא גם קמה פתאום בסביבות ארבע פלוס מינוס ומרגישה כאילו אמצע היום (רוצה לשחק להשתולל ולרדת מהמיטה) קשה מאוד להחזיר אותה לישון.
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Netali Nazginov -היי נטלי, בהנחה שלבתך יש את היכולת להירדם עצמאית ואין לה שום תלות במהלך הלילה, כגון: אוכל, יודעת לקחת מוצץ לבד וכו', הייתי מציעה שכאשר בתך מתעוררת באמצע הלילה החזירי אותה למיטה בלי הרבה דיבורים. אמרי לה פעם אחת בלבד: "עכשיו לילה, חוזרים לישון". סביר להניח כי בלילות הראשונים תהיה התנגדות והרבה בכי. בכל פעם שבתך בוכה, היכנסי, הרגיעי אותה וצאי מיד כשנרגעת. זה יכול להיות כמה וכמה פעמים באותו הלילה אך אם תהיי עקבית ולא תוותרי היא תלמד שלישון זה רק במיטה שלה ולא תהיה לה שום סיבה להתעורר. לגבי היקיצה המוקדמת בסביבות ארבע בבוקר- יקיצה מוקדמת הינה תופעה אשר מטרידה הורים רבים. חשוב תחילה להבין מדוע היא מתרחשת.
מלטונין הינו הורמון השינה שנמצא בשיאו בתחילת הלילה אך משעה 24:00 לערך הוא מתחיל לרדת. ולכן בשעה 4:00 לפנות בוקר (עדיין לילה!!) רמת המלטונין היא כמעט 0 ויש קושי להחזיר את בתך לישון. גם כאן במידה ותתמידי ותתייחסי לשעה זו כאילו מדובר באמצע הלילה היא לבסוף תלמד כי עליה לחזור לישון. אחרי כמה לילות יקיצה זו תיפסק לגמרי.
תהיי חזקה, מירב
_______________________________________________________________________________________________________
3.) שאלה: Gabi Morgolis היי, מה השעה הנכונה ביותר להשכיב תינוקות לשנת הלילה? התאומים שלי, בני 3.5 חודשים מתחילים ל"אבד את זה " כל יום בשעה חמש וחצי בערב, אז אני מתחילה עם הטקס של אמבטיה ובקבוק והם הולכים לישון בסביבות שש וחצי שבע.
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Gabi Morgolis – היי גבי, האינטואיציה האימהית שלך נכונה מאוד. השעה האולטימטיבית ביותר לתחילת הלילה עבור התאומים בני ה- 3.5 חודשים, היא סביב 18:30. זו השעה שבה הורמון השינה והורמון הגדילה מתחילים להיות מופרשים בצורה הטובה ביותר. המשיכי כך:) מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
4.) שאלה: Tammi Leibovitch Tsaba היי, הבן שלי בן שנתיים וקצת נכנס למיטה ב-20:00 עד שהוא נרדם זה כמעט 21:30 ובסביבות 1:00 בלילה מתחיל לבכות ״אמא״ או ״אבא״ (שכמעט אף פעם אבא הוא לא זה שניגש) כשאני באה למיטה שלו הוא שוכב ובועט במיטה, כשאני מלטפת אותו כדי שיירגע, הוא זורק מוצץ או חיתול….אני מחזירה לו אותם מלטפת אותו בגב או בראש והוא חוזר לישון…ואז אחרי חצי שעה או שעה הוא שוב מיילל…אני שוב באה אותו טקס…רק שהפעם אחרי כמה שניות הוא מתיישב מושיט ידיים ובוכה ״בידיים…״ אני מבקשת שישים ראש במיטה ומלטפת אותו אבל הוא לא מפסיק לבכות…ולוקח הרבה זמן עד שהוא חוזר לישון…אבל אם אני מרימה אותו לידיים הוא נרדם תוך שניות ואז אני משכיבה אותו במיטה והוא ממשיך לישון…אני רוצה לישון לילה של 6 או 7 שעות רצוף…האם אפשרי ?
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Tammi Leibovitch Tsaba- היי תמי, ראשית והכי חשוב- זה אפשרי ואפילו רצוי שתשני 7 שעות רצופות בלילה:) שעה וחצי זה בהחלט הרבה זמן בשביל להירדם ותשע וחצי זו שעה מאוחרת מדי לילד בגיל שנתיים…לפי מה שנראה, 20:00 זה כנראה מאוחר מדיי בשבילו להיכנס למיטה, ויש להקדים את שעת ההשכבה כי כנראה מגיע למיטה בעייפות יתר ולכן קשה לו להירדם. שימי לב לסימני העייפות שלו ובהתאם הקדימי את שעת ההשכבה, את יכולה להשכיב אותו כבר החל מ- 19:00. לגבי היקיצה של אחת בלילה – ילדים שהולכים לישון בעייפות יתר, לרוב גם משפיע על המשך הלילה וגורם לשינה לא רגועה ולכן יכול להיות שברגע ששעת ההשכבה תוקדם זה יבטל את היקיצה בלילה. בכול מקרה כשמתעורר בלילה, יש לנהוג בעקביות ולהחזיר אותו לישון במיטתו ולא בידיים . ולא לעשות עניין מנושא המוצץ והחיתול, כי זה סוג של "רווח " בשבילו ולכן זורק אותם על הרצפה. החזירי לו אותם פעם ראשונה ואם זורק שוב, התעלמי והרגיעי אותו ללא צורך בהם. בהצלחה, ויקי
_______________________________________________________________________________________________________
5.) שאלה: Bat-hen Ohayon Sagron ויקי שלום, בני בן חמישה חודשים, במהלך היום הוא ישן בלול. כאשר אנחנו מנדנדים את הלול הוא נרדם ללא בעיה. בלילה כאשר אנחנו מנסים להרדים אותו במיטה שלו הוא בוכה כל פעם שאנחנו מנסים לשים אותו במיטה ( כמובן כשהוא בוכה אנחנו מרימים ומחבקים אותו). אני מניחה שהתשובה שלך תהיה להרדים אותו במשך היום במיטה שלו כדי שיתרגל. האם יש דרך נוספת לגרום לו לרצות את המיטה שלו? גם בפעוטון הוא ישן במהלך היום במיטה שהיא לא המיטה שהוא ישן בה בלילה. (חשוב לציין שבלילה אנחנו מרדימים אותו בידיים כי הוא לא רוצה את המיטה וגם לא ניתן לנדנד את המיטה).
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Bat-hen Ohayon Sagron – היי בת חן, בנך עדיין לא יודע להירדם באופן עצמאי ותלוי בך ובנדנוד שלך ע"מ להירדם (בדיוק כמו ברחם…). החדשות הטובות הן שזהו בדיוק הגיל להתחיל וללמד אותו הירדמות עצמאית. המטרה שלנו בראשונה היא לייצר עבורו חוויה טובה וחיובית עם המיטה, להקנות לו אמון וביטחון וזאת ע"י כך שתמיד נענה באופן מיידי לבכי שלו. כפי שרשמת, אכן אמליץ לך שכאשר הוא בבית יש להשכיב אותו במיטתו בכול שינה – גם ביום וגם בלילה. בלילות הראשונים שבי לידו עד להירדמות והרגיעי אותו במידה ומתנגד או בוכה. אחרי שילדך יחווה כמה הירדמויות במיטה הוא יבין ש"השד לא כזה נורא" ויהיו פחות התנגדויות. אז תוכלי להתקדם בכל כמה לילות למטרה הסופית – יציאה מהחדר. בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
6.) שאלה: ספיר ואיציק קלדרון, שלום, הילדה שלי בת תשעה חודשיים ועדיין קמה באמצע הלילה אפילו פעמיים. פעם ראשונה לאוכל ולפעמים היא מתעוררת ומגלה שהיא במיטה שלה היא בוכה ואני מעבירה אותה לישון איתנו ואז היא נרדמת כל הלילה. איך אני גורמת לה לישון לילה שלם גם בלי התעוררות בשביל אוכל וגם במיטה שלה? תודה מראש
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
ספיר ואיציק קלדרון – היי ספיר, לגבי נושא האוכל בלילה – ראי את התשובה שענינו למאשה. לגבי ההרדמה במיטה. אני מסיקה מדברייך כי היא לא נרדמת במיטתה ואתם מעבירים אותה לאחר שנרדמת. חשוב להבין שילד שמתעורר מצפה למצוא את עצמו באותו מקום בו הוא נרדם ולהירדם באותה הדרך ולכן זוהי גם הציפייה של בתך. אני ממליצה להרדים אותה במיטתה ולהיות עקביים גם במהלך הלילה כשמתעוררת – לא להעביר אותה למיטה שלכם אלא להרדימה במיטה שלה. בנוסף, אני משערת כי במידה ותורידי את ההאכלות בלילה, היקיצות יפחתו מכיוון שלא יהיה לה למה לצפות כשמתעוררת. בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
7.) שאלה: Maayan Gavriel ויקי שלום, בני בן השנה ישן איתנו במיטה ואינו מוכן לישון לבד בחדרו במיטתו אשמח להדרכתך/ עצתך בנושא
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Maayan Gavriel – היי מעיין, ראי תשובותיי בנושא. יש ללמד את ילדך לישון במיטתו כשבשלב הראשון נלמד אותו לאהוב את מיטתו וליצור לו חוויה חיובית עם השינה. תחילה הישארי איתו בחדר ליד מיטתו עד שנירדם והקני לו את הביטחון שאת שם בשבילו. העני מיידית לבכי שלו והרגיע אותו. לאחר שתרגישי שההתנגדויות פוחתות והוא נרדם מהר יותר ורגוע יותר כשאת שם, את יכולה תוך כמה לילות לצאת מהחדר ולחזור אליו רק כשהוא בוכה ע"מ להרגיע אותו. בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
8.) שאלה: Anat Shimshon Anteby שלום ויקי, הבת שלי בת שנה וחודשיים, מגיל חודש וחצי לערך הייתה ישנה לילה שלם מבערך 20:00 עד 07:00 בבוקר, כאשר ב 23:00 הייתי נותנת לה ארוחה מתוך שינה. מזה כחודש וחצי שהיא החלה להתעורר בלילות בסביבות 03:00 בלילה, יש לציין שהיא לא אוכלת טוב, מאוד קשה איתה עם מוצקים היא אוכלת לפני השינה בקבוק של 180 אי אפשר לתת לה יותר כי היא מקיאה את זה ואם אני מערבבת עם דייסה היא אוכלת פחות, יש לי הרגשה שהיא לא מתעוררת לאוכל מאחר וניסתי לחזור ולתת לה אוכל ב 23:00 מתוך שינה וזה לא עזר , לפעמים היא מצליחה להירדם שוב במיטה שלה ולפעמים לא נרדמת רק אם אני שמה אותה לידי בלול (בסלון לא בחדר שינה שלנו), היא אוהבת לישון ונראה לי שמשהו אחר מציק לה ולא אוכל, דרך אגב כבר יצאו לה שיניים טוחנות לפני כמה חודשים, ושאר השיניים ממשיכות לצאת לה. מה הפיתרון כיצד להחזיר אותה לישון לילה שלם? היא הולכת לישון בסביבות 07:30 היא פשוט לא מחזיקה מעמד יותר מאוחר וגם כמה פעמים שניסיתי להשכיב אותה יותר מאוחר היא עדיין התעוררה אשמח לקבל תשובה ופיתרון. תודה
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Anat Shimshon Anteby – היי ענת, כאשר את מנסה לתת לבתך אוכל מתוך שינה זה נקרא "האכלת חלום". אני מאמינה כי זה לא תורם אלא ההיפך. אנחנו במו ידינו מקבעים את הצורך לאוכל בשעה מסוימת. אנחנו מייצרים אצל הילד רעב לא ביולוגי רק כי סתם החלטנו על שעה. זה יוצר קיבוע על השעה וגורר סתם עוד יקיצות. בנוסף, בואי נחשוב על עצמינו, האם אנחנו היינו רוצים שיאכילו אותנו מתוך שינה? סביר להניח שבתך, בדיוק כמו שאת אומרת ומרגישה, בכלל לא מתעוררת מתוך רעב אלא רק מתוך הרגל. על מנת לגמול אותה מההרגל ולגרום לה לישון לילה רצוף, הורידי לה בהדרגתיות את האוכל בלילה. תוכלי להיעזר בהנחיות שנתנו בתשובה למאשה למעלה. דבר נוסף, השעות האידיאליות להשכבה בגיל של בתך הן 18:30- 20:00. ישנה הנחה מוטעית של הורים שככל שהם ישכיבו את הילד יותר מאוחר לישון, כך יישן יותר טוב ועד יותר אוחר. הנחה זו מוטעית וההפך הוא הנכון. ככל שהילד ילך לישון כאשר הוא לא בעייפות יתר, כך הוא יירדם יותר בקלות, יישן שינה איכותית יותר ויהיו לו פחות יקיצות בלילה. בהצלחה, מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
9.) שאלה: Adi Azarzar Ben Shimol היי, הקטן בן שנה וחודשיים עבר לחדר שלו לפני שבועיים, העניין הוא שהוא דורש שנהיה בחדר עד שיירדם וקם בלילה לעשות לנו "בדיקת נוכחות" איך אפשר לגרום לו להירדם לבד בחדר וכמו כן למנוע את היקיצות בלילה על מנת לישון לילה רצוף?
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Adi Azarzar Ben Shimol – היי עדי, אם בנך עדיין עושה "בדיקת נוכחות" ודורש שתהיי כל הזמן איתו בחדר עד שיירדם, ככל הנראה אין לו עדיין תחושת ביטחון בחדרו . בהנחה שבגיל זה נטרלת כבר את כול גורמי התלות (אוכל בלילה, מוצץ וכד'), התחילי בשלב הראשון לידד את בנך עם חדרו ומיטתו ולרכוש את אמונו. בלילות הראשונים שבי צמוד למיטתו עד שיירדם והרגיעי במידה ובוכה וכנ"ל לגבי כול יקיצה במהלך הלילה. חשוב שתהיי עקבית ולא תצאי מהחדר לפני שנרדם לחלוטין. עדיף להשקיע עוד כמה דקות בחדר ולהיות בטוחים שישן מאשר שתצאי מהחדר כשעדיין ער ואז יגלה שאת לא שם. לאחר כמה לילות, כשביטחונו ואמונו יתבססו, הרחיקי בהדרגה את הכיסא עד לכדי יציאה מוחלטת וחזרי רק כאשר בוכה על מנת להרגיעו. בהצלחה, מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
10.) שאלה: Michal Falah ויקי שלום, הקטנה שלי בת שנה וחודשיים, בתקופה האחרונה היא התחילה את בעיות השינה, זה מתחיל בזה שהיא נרדמת משעה 20:00-21:00 מתעוררת ואז עושה לי חצי לילה לבן. או שנרדמת אפילו ל-10 דקות ומתעוררת. רציתי לדעת מה אפשר לעשות. אשמח אפילו אם אפשר לקבוע פגישת ייעוץ. אשמח לתגובתך.
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Michal Falah – היי מיכל, הייתי מציעה שתתחילי קודם בדבר הקל- הקדימי את שעת ההשכבה של בתך. אני יכולה להגיד לך כמעט בוודאות שהשעות האילו מאוחרות לה. שימי לב לסימני עייפות והשכיבי אותה מקסימום בשעה 20:00.אני מאמינה שכבר בדבר הקטן הזה כבר תשפרי את איכות השינה שלה.לגבי "חצי הלילה הלבן"-חסרים לי המון פרטים שרלוונטים להבנת המצב. אשמח לשמוע יותר, צרי איתי קשר 054-6620175 ויקי
_______________________________________________________________________________________________________
11.) שאלה: Daniel Lev ויקי שלום, בני בן השנה מסרב בתוקף להרדם לבד במיטתו, הוא בוכה ובוכה ללא הפסקה עד שאנחנו נשברים ומעבירים אותו למיטה שלנו. לילה אחד הוא בכה כל כך הרבה עד שנהיה חולה. הוא עדיין מתעורר באמצע הלילה לבקבוק. וגם זה חייב להיות במיטה שלנו, אם מביאים לו את הבקבוק למיטה שלו הוא מסרב לשתות. כתוצאה מכך, הבת הגדולה שלנו בת 3 וחצי, התחילה לאחרונה להתעורר באמצע הלילה ולזחול למיטתנו אף היא. מיותר לציין שלא נוח לנו לישון וברוב ימי השבוע השינה שלי נקטעת באמצע הלילה. מה עושים? איך עוצרים את העניין הזה? תודה מראש
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Daniel Lev- היי דניאל, ראי התשובה מעלה לשני בנושא העברה ממיטת הורים. בהצלחה, מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
12.) שאלה: Betty Shiri היי כמו כולן פה, גם לי בעיה דומה. ביתי (הראשונה) בת שנה וחודשיים. מאז שהייתה פיצית לא הרגלתי אותה לידיים או לנדנודים ככה שפשוט הייתה נרדמת לבד במיטתה. עוד מגיל חצי שנה כבר ישנה לילה שלם כ-10 שעות רצוף ומתעוררת רק למים או למוצץ. אנחנו גרים בחו״ל ובדצמבר האחרון הגעתי איתה לביקור (ביום הולדת של גיל שנה) ומכיוון שהכול היה חדש ושונה לה (האנשים המקומות השעות התחלפו) היא הייתה קצת מבוהלת בכתה וכו׳. אז הבנתי אותה ולכן לקחתי אותה לישון לידי במשך כל הדרך. לא רציתי לעשות לה טראומה על טראומה כיון שהגענו לפני אביה בשבוע וגם חזרנו אחריו בשבוע אז היא גם נאלצה להיפרד ממנו והייתה לה חרדת נטישה. מאז היא לא מוכנה לישון לבד. היא בוכה בכי קורע לב ומושיטה ידיים והתחננות שנוציא אותה. גם אם בסוף נרדמת במיטתה זה רק אחרי שאנחנו יושבים לידה והיא מתעוררת כל כחצי שעה וכשהיא רואה שאנחנו איננו לידה היא שוב קמה ובוכה בהיסטריה. בקיצור איננו יודעים מה לעשות וכמובן שבסופו של דבר אחרי מאבקים, מרימים אותה לישון לידנו. הבנתי שיש שיטה – פשוט לצאת מהחדר ולתת לילד לבכות ולהיכנס מידי פעם. אני לא מסוגלת לעשות את זה. אני גם עושה לה טקס שינה ויושבת ומדברת איתה ומסבירה לה שאנחנו פה ולא הולכים לשום מקום ומלטפת אותה. אשמח לקבל טיפ או עצה או דרך נוספת להתמודד עם זה. יש לציין שלפני הנסיעה לארץ לא הייתה לה כל כך בעיה לישון לבד…תודה רבה מחכה לתשובה!
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Betty Shiri – היי, שיטת "לילה טוב" שאנו פועלות על פיה, אינה דוגלת בלהשאיר ילד בוכה ללא מענה. אנו מאמינות כי צריך להחזיר לילד את האמון והביטחון וזה ע"י היענות תמידית ומיידית לבכי.לגבי הדרך תוכלי לראות את תשובתינו מעלה לעדי. בהצלחה, מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
13.) שאלה: Kobi Einav Namer ויקי שלום, אותה בעיה כמו של רוב האימהות כאן, בתי בת שנה ו-3 חודשים, קמה באמצע הלילה- בשעה 8 וחצי אנחנו משכיבים אותה לישון עם בקבוק מטרנה 180, היא נרדמת מצוין, אבל בין 1:00 ל-4:00 היא מתעוררת באופן קבוע כדי לאכול, ניסינו לתת דייסה לפני שינה/לתת לה רק מים כי אולי היא מתעוררת מצמא/ מוצץ- אבל רק כשנותנים לה מטרנה היא נרדמת שוב, יש לילות שהיא באמת מסיימת את כל הבקבוק ויש לילות שהיא משאירה חצי בקבוק…מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותה לישון לילה שלם?? ויש לי עוד ילדה בת 3 חודשים, האם מעכשיו להרגיל אותה ללכת לישון מוקדם?? תודה רבה
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Kobi Einav Namer – היי עינב, בגיל של בתך את בהחלט יכולה ואף רצוי להוריד את האוכל בלילה(במידה ואין הגבלה רפואית) וכך לא תהיה לה סיבה להתעורר ותהיה לה שינה רציפה. את יכולה להסתכל בתשובה מעלה למאשה בהנחיות כיצד לגמול בהדרגתיות מהאכלות לילה. כמו כן חשוב לי לנפץ את "מיתוס הדייסה"- דייסה לפני השינה לא משביעה את הילד ולא גורמת לו לישון טוב יותר. הרבה פעמים זה בדיוק ההיפך. הדייסה מכבידה על מערכת העיכול ויכולה ליצור כאבי בטן. כמו כן, מכיוון שלרוב בדייסות הקנויות יש הרבה סוכרים, הם יוצרים תחושת שובע רק לזמן קצר מאוד. לגבי בתך בת השלושה חודשים, ראי מעלה בתשובה שנתנו לענבר. בהצלחה! מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
14.) שאלה: Masha Primak Gromov היי ויקי, הבן שלי בן 5.5 חודשים והייתי רוצה להפסיק להאכיל אותו בלילה מה הדרך הנכונה לעשות זאת?
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Masha Primak Gromov – היי מאשה, כבר מגיל חמישה חודשים, תינוק יכול להחזיק לילה שלם ללא אוכל (במידה ואין בעיות רפואיות). במידה ואת מעוניינת להפסיק את ההאכלות בלילה לגמרי, עשי זאת בהדרגה – החליטי על שעות קבועות של האכלה, עם מרווח מינימום של 3 שעות לפחות. ברגע שהמצב מסתדר דחי את האוכל בעוד שעה כול כמה לילות וכן הלאה. כיצד ילדך יזהה באמצע הלילה מתי זו שעת האוכל ומתי זמן לישון? – לפי מה שתשדרי כשניגשת אליו. כשזה זמן האוכל, אין לתת לילד לבכות ומיד להגיש לו ציצי/בקבוק. כשזה לא זמן האוכל, יש להגיד "זה לילה וזמן לישון" ולהחזיר אותו לישון. בהצלחה, מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
15.) שאלה: Inbar Chervin-Gretz הי ויקי, שון שלי בן שבועיים אבל אני כבר חושבת על העתיד, כי עם הבכורה שלי (בת שנה ו7) נאלצנו להיעזר ביועצת שינה בגיל 5 חודשים מפני שהייתה נרדמת רק על הציצי או הידיים…כיצד ניתן למנוע מראש מצב כזה עם שון? מאיזה גיל אפשר להקנות הרגלים, להשאיר במיטה ולטפוח על הטוסיק? תודה
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Inbar Chervin-Gretz – היי ענבר, קודם כול מזל טוב ומצוין שאת מבינה את החשיבות:) ברמת העיקרון, כבר מלידה אפשר ואף רצוי להקנות הרגלי שינה טובים כגון: סדר יום, טקס שינה קבוע, חשיפה לחושך בשינה ואור בפעילות. אך רק סביב גיל 4-5 חוד' נתחיל בלימוד אקטיבי. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שרק סביב גיל זה, בד"כ עוברים כבר כאבי הבטן והגזים ורמת המלטונין בגוף מגיעה לרמה מספקת ע"מ לאפשר שינה למשך לילה שלם ולהירדמות עצמאית. בהצלחה, מירב.
_______________________________________________________________________________________________________
16.) שאלה: Liraz Cohen Machluf היי ויקי, קצת ארוך.. תודה מראש!! הבת שלי בת שנתיים ו-4 חודשים כמעט. לפני 5 חודשים נולדה לה אחות. מאז ומתמיד לא ישנה לילות רצופים מלבד ב-5 חודשים האחרונים. מאז שנולדה הקטנה, הבת הגדולה ישנה איתנו במיטה ללא הפרעות בשינה. שינה רצופה ללא התעוררויות מיותרות. לפני כשבועיים עשינו צעד והעברנו את שתיהן לחדר שלהן ביחד!! הגדולה עדיין זקוקה לכך שנשב לידה עד שנרדמת אז אני או בעלי יושבים בשקט, בלי לדבר איתה עד שהיא נרדמת. הבעיה היא שהיא מתעוררת המון (!!!!!) בלילה בשביל לוודא שאנחנו לידה. היא פשוט מתעוררת ובוכה שאחד מאיתנו יבוא לישון לידה. ואז בשעות הזויות בלי להרגיש אחד מאיתנו מוצא את עצמו ישן מכורבל על הספונת (כן, כן הספה הקטנה של התינוקות). גם אם אנחנו יושבים לידה רק כמה דקות עד שהיא נרדמת היא תמיד תתעורר שוב ותבדוק שאנחנו לידה. יש לך עצות איך להיפטר מההרגל הנוראי הזה?? זה מעיק, לא נוח, מעייף, קטן, קר… להמשיך?? ;)) תודה!!
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Liraz Cohen Machluf – היי לירז, ראי תשובתנו ל- Adi Azarzar Ben Shimol ורק שני ללשון נקבה:) בהצלחה!
_______________________________________________________________________________________________________
17.) שאלה: נטלי יוסיפוב, יש לי תאומים בני 4 שהתחילו לפני שלושה חודשים לקום מתוך שינה ולעבור אלינו למיטה. לא נוח לי אני קמה עם כאבי גב ובגלל חוסר מקום בעלי בורח כל לילה למיטה של אחד מהם כי זה פשוט בלתי אפשרי לישון 4 באותה מיטה…חשוב לציין שבחינוך אני מאוד נוקשה איתם והם מקשיבים לי אבל בלילה אני רוצה לישוןןןןן ואין לי כוח לדיבורים אני מעבירה אותם וזה כל הלילה צרחות שהם לא רוצים להיות במיטה והבת מעירה את הבן ואז יש חגיגה אבל אני ממש רוצה לישון בנוח אני לא יודעת מה לעשות
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נטלי יוסיפוב – היי נטלי, זה בהחלט נשמע ממש חגיגה מתישה…יש המון פרטים שמאוד רלוונטיים ע"מ לתת לך תשובה מספקת ואחראית. בגדול, הדבר הכי חשוב שאני יכולה לייעץ לך הוא – עקביות. את צודקת שאין כוח בלילה אך גם אין צורך להרבות בדיבורים אלא פשוט להתמיד ולהחזיר אותם למיטתם עד שיבינו שלא משתלם להם לקום בלילה. בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
18.) שאלה: שני אטדגי רבייב, ויקי שלום, ביתי בת ה-7 חודשיים ישנה איתנו במיטה ואינה מוכנה לישון לבד בחדרה במיטתה. כשאני שמה אותה היא צורחת נכנסת ללחץ ולא מוכנה לאכול את הבקבוק אני מעבירה אותה למיטה שלנו היא אוכלת בקבוק ונרדמת. אשמח לקבל תשובה ופתרון! תודה
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
שני אטדגי רבייב – היי שני, ראי תשובות מעלה בנושא העברה ממיטת ההורים. ראשית חשוב לגרום לבתך לאהוב את מיטתה וזאת תוך כדי מתן ביטחון שאת תמיד שם בשבילה וזאת ע"י היענות לבכי שלה. מילת הקסם היא – התמדה! בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
19.) שאלה: Gali Solomon הקטנה שלי בת שנה ו-9 ישנה איתנו בחדר במיטת מעבר. נרדמת בנוכחותי, אחרי בקבוק, לרוב מגע…לוקח לה המון זמן להירדם לעיתים אפילו שעה וחצי…במהלכם היא מורידה ומבקשת גרביים, רוצה שאעשה לה קוקו שלא יפריעו לה השערות בפנים ועוד ועוד…לבסוף נרדמת ולרוב מתעוררת לקראת 5 לבקבוק ואז עוברת למיטה שלנו…אני מנסה לאחרונה להיגמל מנושא הבקבוק בבוקר ומנסה להחזירה לישון בטענה שלילה עכשיו (5 זה לילה אבל אז היא מתעוררת לגמרי ומוכנה להתחיל את היום למרות שאני רואה שהיא זקוקה לעוד שינה…מה עושים? אה…ועוד משהו ישנם ימים שמסרבת לישון צהרים בפעוטון…בבית לרוב זה לא קורה. האם זה נורמלי שפעוט/ה לא ישנים צהריים? כמובן שביום כזה היא הולכת לישון מוקדם יותר, אבל זה נראה לי מוגזם לא לישון מ-7 בבוקר עד הערב בגיל הזה.
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Gali Solomon – היי גלי, כמה דברים: שעה וחצי זה המון זמן בשביל ילד להירדם, ילד שיש לו הרגלי שינה טובים נרדם תוך כ- 20 דק' בערך. יש לילדה שלך כמה גורמי תלות בהרדמה: רגילה להירדם איתך ונמצאת אתכם בחדר- האם זה מתוך אידיאולוגיה או חוסר מקום? בגיל כזה, במידה ואפשרי הייתי ממליצה להעביר לחדר שלא עם ההורים ע"מ לצמצם גירויים ככל האפשר. מעבר לזה, גם אם החלטת שאת נשארת איתה עד להירדמות ולא מלמדת אותה הירדמות עצמאית, יש להתעלם מבקשות כגן קוקו וגרביים שציינת וזאת ע"מ לשדר לה שעכשיו הולכים לישון ולא זמן משחק. בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
20.) שאלה: Liat-tagel Hasan היי, אבקש לדעת מהי השעה הנכונה להשכיב ילד לישון ( ביתי בת 4 חודשים) תודה יקירתי.
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Liat-tagel Hasan – היי ליאת, השעות האידיאליות הן 18:30-19:30 בגיל זה. עם זאת, חשוב לציין כי לכול ילד יש את השעה שיותר מתאימה לו ועלייך להקפיד לזהות את סימני העייפות שלה ולהיענות לה תוך חצי שעה ולהשכיב לישון, וזאת ע"מ להקל עליה את תהליך ההרדמות, מה שישפיע בהכרח גם על מהלך הלילה. בהצלחה, ויקי.
_______________________________________________________________________________________________________
21.) שאלה: Irit Yekutiel Mullokandov היי ויקי. הבן שלי בן חודש וחצי יונק וישן איתנו בחדר,נרדם רק בנדנוד המיטה ללא מוצץ(סרבן של ממש) וכאשר הוא מתעורר לאכול בלילה קשה להחזיר אותו לישון. איך אפשר להרגיל תינוק יונק שלא לוקח מוצץ להרדם לבד בגיל כזה??
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Irit Yekutiel Mullokandov – היי עירית, ראי את התשובה ל- Inbar Chervin-Gretz . בהצלחה!
_______________________________________________________________________________________________________
22.) שאלה: Mirit Azar Karmon היי, בני בן שנה וחמש, מתעורר מידי בוקר בין ארבע לחמש. אני מבינה שעלי להתעקש איתו אבל השיטה של החמש דקות או כל אלו שאני צריכה לחזור לחדר מתישה אותי ואותו. אם אני רואה אותו אני נמסה ונשברת. היום נתנו לו לבכות (נכנסו פעם אחת והודענו לו שלילה וישנים). הוא בכה 50 דקות, עם הפסקות קצרות מאוד ובירבורים ובסוף נרדם ל-40 דקות, עד חמש וחצי. האם זה בסדר? האם אני עושה לו נזק בכך שאני מתעלמת? האם חמש וחצי זו שעה לקום בה או להמשיך עם ההתעקשות….. תודה!
תשובה: נומה | ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
Mirit Azar Karmon – היי מירית, ראשית לגבי שאלתך על השעה 5:30 – הכול תלוי בשאלה מתי ילדך הולך לישון. בעיקרון אנחנו מתייחסים לסיום לילה מינימום בשעה 5:00 אך בתנאי שהילד ישן לפחות 10-11 שעות. לגבי נושא הבכי- אני לא מאמינה שנגרם שום נזק מפעם אחת שנתת לילדך לבכות. עם זאת אני חושבת שיש להיענות באופן מיידי ותמידי לבכי של ילדך ע"מ לייצר אצלו ביטחון ואמון ועל כך גם מתבססת השיטה בה אנו עובדות – שיטת "לילה טוב". באופן כללי אני מייעצת לך לבחור דרך שאת מזדהה עם הערכים שהיא מייצגת, להבין כל אספקט והשלכות ולהיות שלמה איתה. כמובן לאחר שבחרת את הדרך יש להיות עקבית. במידה ואת בוחרת להיענות תמידית ומיידית לבכי של ילדך, בכל פעם שהוא מתעורר בשעה מוקדמת והוא לא ישן מספיק שעות בלילה ובוכה עלייך לגשת אליו, להרגיעו ולהחזירו לישון .שימי לב שעלייך להיכנס להרגיעו בכל פעם שהוא בוכה. ברגע שנרגע יש לצאת מהחדר. גם אם בלילות הראשונים זה ייקח אפילו שעה, במידה ותהיי עקבית ולא תתייאשי ע"י הוצאתו מהחדר זה ישתלם לך. מספיק כמה לילות כאלו ע"מ לפתור את עניין היקיצות המוקדמות של בנך. בהצלחה, מירב