מיתוסים על הנקה אחרי ניתוח הגדלת חזה
כל כך הרבה דברים נשים דוחות לאחרי לידה, מטיולים ארוכים בחו"ל דרך שאיפות מקצועיות וגם ניתוחים פלסטיים נדחקים לצד. רבות שמעו על כך שאם הן מעוניינות לעבור ניתוח הגדלת חזה, עליהן להמתין עם החלום על חזה שופע ומעוצב עד אחרי שהם יסיימו ללדת, לא את הילד הנוכחי אלא בכלל. עבור נשים רבות מדובר בהמתנה ארוכה ומורטת עצבים, כיוון שחזה תורם הרבה לדימוי העצמי, ומי שאינה מרוצה ממה שהעניק לה הטבע או מהדרך שבהן ההריונות, הלידות והזמן שינה את החזה שלה, עלולה להתמודד עם רגשות שליליים כלפי הגוף שלה והדבר ניכר בביטחון עצמי נמוך. אז האם באמת אי אפשר לעבור ניתוח להגדלת חזה עד שמסיימים סופית עם לידת ילדים?
הנה כמה מיתוסים נפוצים בנושא וניפוצם כשהאמת שמאחורי המיתוס יוצאת לאור:
בניתוח הגדלת חזה פוגעים בצינור החלב
מסתבר שמבחינה טכנית, במהלך ניתוח הגדלת חזה תקין לא אמורה להיות שום נגיעה ובטח לא פגיעה בצינוריות החלב. השתל שמגדיל ומעבה את החזה לא מושתל אל תוך הרקמה של השד וכך נמנעת נגיעה באיברים הפנימיים של השד וביניהם צינוריות החלב ובלוטת החלב, ולכן, לא אמור להיות לניתוח הגדלת חזה השפעה מרחיקת לכת על היכולת להניק או על הרכב החלב.
הגדלת חזה מונעת את האפשרות להניק
כאמור לעיל, הגדלת חזה לא אמורה לשנות כלל את העובדה אם האישה תוכל או לא תוכן להניק, הדבר תלוי יותר בהרכב התזונתי, בנתונים הגנטיים ובאופן בו כל אחת תרצה ועד כמה תתאמץ להניק. במקרים רבים, הגדלת חזה דווקא משפרת את היכולת להניק מבחינה פיזית: למשל, במקרים של פטמה שקועה שיוצאת החוצה בעקבות שילוב השתל בחזה ש"דוחף" אותה החוצה וכך מקל על התינוק לאתר את הפטמה מהר יותר ובקלות ועל האישה להניק.
ניתוח הגדלת חזה משנה את צורת החזה בעקבות הנקה
נשים שעתידות להניק לוקחות בחשבון סברות כגון שההנקה תשנה את צורת החזה שלהן. אותו חזה שהוגדל ועוצב במהלך ניתוח הגדלת חזה הוא "מצב קבוע" אך לא כזה שעומד בפעולות מאסיביות כגון הנקה. מיתוס זה נכון באופן חלקי בלבד, כיוון שהנקה אכן יכולה לגרום לשינויים צורניים בשד מבחינת ריקון השד, אך האפקט אינדיווידואלי ומשתנה מאישה לאישה. יש נשים שלא יחוו כלל השפעה של פעולת הנקה מתמשכת על צורת או תחושת החזה בעוד אחרות ירגישו בהבדל. היות וקיים סיכון קטן כלשהו לשינוי במבנה ובצורת השד, מומלץ להמתין עם ניתוח הגדלת החזה.
ההשפעה של הקטנת חזה על הנקה היא כמו של הגדלת חזה
כאן טמון ההבדל. בעוד ניתוח הגדלת חזה לא אמור להשפיע על הנקה, למעט שינויים צורניים בשד שלא קשורים כלל לפעולת ההנקה אלא לאסתטיקה של השד, הרי שבניתוח כמו הקטנת חזה המצב הוא אחר. היות ובהקטנה חזה כן מעורבת נגיעה בצינוריות החלב כתוצאה מחיתוך של השד ולכן, לפי הסטטיסטיקה, חצי מהנשים שיעברו הקטנת חזה לא יוכלו או יתקשו מאוד בפעולת ההנקה ואת ניתוח זה מומלץ לדחות לתום הלידות.